HUS-avdrag

Översikt

HUS-avdrag eller HUS-arbete är det nya samlingsnamnet för hushållstjänster, Rut- och Rot-arbete som ger skattereduktion. Under denna flik har vi samlat saklig information om hur detta fungerar i olika situationer och vanliga frågor & svar.


Skatteavdrag hushållstjänster 

Skattereduktionen på hushållstjänster är 50 % av arbetskostnaden inklusive moms. Tjänster som ger skattereduktion är bland annat städhjälp, barnpassning, matlagning och trädgårdstjänster.

Läs mer på Skatteavdrag hushållstjänster »


Rot-avdrag

Rot-avdraget avser reparation, om- eller tillbyggnad av småhus eller bostadsrätt. Du behöver äga en del av objektet för att du ska få Rot-avdraget, därför är hyresrätter undantagna. Arbetena skall vara sådana som typiskt sett utförs i eller i nära anslutning till bostaden. T.ex. ingår då inte arbete för att tillverka måttbeställda varor som t.ex. köksluckor eller arkitektarbeten.

Läs mer om Rot-avdrag »


Löneförmån / löneavdrag hushållnära tjänster 

Hushållsnära tjänster är i flera undersökningar den mest eftertraktade löneförmånen. From 1/7, 2009 är det dessutom ännu enklare att erbjuda ett kostnadsneutralt alternativ via nettolöneavdrag och som löneförmån betalar bara arbetsgivaren halva kostnaden!

Läs mer på Löneförmån och löneavdrag »


Seminarier & mässor

HemQ anordnar kontinuerligt seminarier inom aktuella områden för branschen hushållsnära tjänster och inom området ROT-avdrag. Vi deltar också i mässor tex Hem & Villa.

Läs mer på Seminarier & mässor »


Enkäter rut- och städbranschen

HemQ genomför med jämna mellanrum enkäter om rutbranschen och dess expansion. Bland annat har HemQ visat att rutavdraget ger jobb och branschen är på stark frammarsch.

Läs mer på Enkäter »


ÖVRIGT

Kvalitet & certifiering

På HemQ ställer vi höga krav på kvalitet och därför är alla våra leverantörer godkända och har fått HemQ-certifiering. För att de skall godkännas krävs bland annat att de har ansvarsförsäkring, sekretessavtal, nyckelrutiner, Id-brickor och kontroll av anställda mot brottsregister.

Läs mer på Kvalitet & certifiering » 

 

 

 

 

Översikt

HemQ
© 2009 HemQ. Webbplatsen drivs av About Time. Producerad av Mainloop och The Agents.