Slipp städa & slipp skatta

Om HemQ

slipp städa & slipp skatta, hushållstjänster, städning, hushållsnära tjänster, HemQ.se, löneförmån, skatteavdrag, städavdrag, skattereduktionAftonbladet, 2008-04-18;

" Charlotta Wågert, 36, fick inget påskägg på jobbet i år. Hon fick en rejäl vårstädning i present i stället. – Vi fick 2 000 kronor att köpa valfria hushållstjänster för. I normala fall ska man betala skatt på värdet av den förmån man får. Men sedan årsskiftet får man kvitta förmånsskatten mot skatteavdraget för hushållsnära tjänster.

Charlotta och hennes kollegor får byta ut en del av sin bruttolön mot valfri hushållstjänst. Köpen sammanställs varje månad och dras som bruttolöneavdrag. Det blir billigare för den anställde än att köpa tjänsten privat för skattade pengar.

Den anställde slipper fylla i ansökningar eller spara kvitton. Allt sköts via arbetsgivaren och Skatteverket. Den nya möjligheten upptäcktes av företaget HemQ.se, som såg kryphålet i lagen, och som nu har gjort en affärsidé av att förmedla städtjänster till företag. – Mindre företag är snabbare att komma igång, men även storföretagen visar intresse, säger Göran Gustafsson, vd på HemQ.se.

Läs hela artikeln om möjligheten med bruttolöneavdrag och hushållstjänster som löneförmån »

  Nyhetsbrev. Tipsa en vän.  Anmäl dig (gratis)

Sök på HemQ.se

Rut ger jobb och pengar tillbaka till statskassan! - För varje krona som staten investerar i rut ger det mellan 1 och 1,70 kronor tillbaka till statskassan, det är alltså en ren vinstaffär för staten. Uträkningen är utförd av HemQ.se och är baserad på de drygt 200 företagen i HemQs nätverk.

Rut ger jobb!

Företagens egna kommentarer om Rut
Läs mer
Presentkort - Perfekt present - mera tid! Vad kan vara mera uppskattat än lite hjälp därhemma, kanske en rejäl storstädning, en fönsterputsning, barnvakt eller en egen kock? Gör ditt skräddarsydda presentkort på HemQ.se

Ge bort extra tid!

Presentkort för städning, matlagning och alla tjänster på HemQ till DUBBLA värdet!
Läs mer
HemQ certifiering - kvalitetskrav - För att bli HemQ-certifierad som tjänsteleverantör inom städning och andra hemnära tjänster behöver företaget uppfylla alla våra obligatoriska krav och även ge referenser om inte företaget redan är välkänt av HemQ eller dess systerföretag.

HemQs utvalda tjänsteleverantörer

HemQ-certifieringen innebär ett tryggt professionellt företag som värnar om långsiktiga relationer med sina kunder & anställda
Läs mer
 
HemQ
© 2009 HemQ. Webbplatsen drivs av About Time. Producerad av Mainloop och The Agents.