Rut uträkning

HUS-avdrag

Beräkningen är gjord enligt nedan modell som är baserad på ett genomsnittligt timpris till kund samt genomsnittliga lönekostnader i HemQs leverantörsnätverk.

Utöver dessa intäkter till statskassan tillkommer att köparna får mer tid över till arbete och kan även arbeta mer utvilade och koncentrerade. De anställda i branschen får dessutom mer pengar och bidrar därmed i högre grad till ekonomin där t.ex. fler köp ger mer i moms till statskassan.

Tabell - rut ger jobb uträkning baserat pågenomsnittligt pris och lönekostnad i HemQs leverantörsnätverk

Figuren ovan visar ett företag som har 93% anställda som kommer från arbetslöshet och därmed ger 165% tillbaka till statskassan.

Ovan beräkning ligger i linje med Riksdagens utredningstjänst "Finansiella effekter av skattereduktion för hushållstjänster". En skillnad är att de har analyserat effekterna av att anställa arbetslösa i en separat tabell utan att göra en summering, samt att de utgår från antaganden av totala siffror. Genom vår undersökning är det istället enkelt följa en enskild timmes försäljning och att multiplicera denna med t.ex. det totala rutavdraget och få en nominell besparing till statskassan.

Rut ger jobb

  1. 2011-03-05 Rutbranschen 2011
  2. 2010-05-09 Rut ger jobb
  3. 2010-05-09 Rut uträkning
  4. 2010-05-09 Bakgrund till rutavdraget

  Nyhetsbrev. Tipsa en vän.  Anmäl dig (gratis)

Sök på HemQ.se

Rut ger jobb och pengar tillbaka till statskassan! - För varje krona som staten investerar i rut ger det mellan 1 och 1,70 kronor tillbaka till statskassan, det är alltså en ren vinstaffär för staten. Uträkningen är utförd av HemQ.se och är baserad på de drygt 200 företagen i HemQs nätverk.

Rut ger jobb!

Företagens egna kommentarer om Rut
Läs mer
Presentkort - Perfekt present - mera tid! Vad kan vara mera uppskattat än lite hjälp därhemma, kanske en rejäl storstädning, en fönsterputsning, barnvakt eller en egen kock? Gör ditt skräddarsydda presentkort på HemQ.se

Ge bort extra tid!

Presentkort för städning, matlagning och alla tjänster på HemQ till DUBBLA värdet!
Läs mer
HemQ certifiering - kvalitetskrav - För att bli HemQ-certifierad som tjänsteleverantör inom städning och andra hemnära tjänster behöver företaget uppfylla alla våra obligatoriska krav och även ge referenser om inte företaget redan är välkänt av HemQ eller dess systerföretag.

HemQs utvalda tjänsteleverantörer

HemQ-certifieringen innebär ett tryggt professionellt företag som värnar om långsiktiga relationer med sina kunder & anställda
Läs mer
 
HemQ
© 2009 HemQ. Webbplatsen drivs av About Time. Producerad av Mainloop och The Agents.