Rent hus

Om HemQ

Veckans affärer - 2009-11-19

Rent hus

Rent hus artikel om hushållstjänster som förmån Med uttalande av Göran Gustafsson, HemQ

Att erbjuda sina anställda förmånsstädning blir allt vanligare – och allt billigare med nya rotavdraget. De nya reglerna som trädde i kraft den 1 juli har gett ett uppsving åt en bransch i stark tillväxt. I takt med att skattelagstiftningen blir gynnsammare utförs alltmer arbete vitt som tidigare varit svart. Mycket har hänt sedan pigdebatten på 90-talet. 

- ”Pigdebatten var lite befängd. Det är vanliga arbetande familjer som köper tjänster. Medelsvenssons”, säger Göran Gustafsson, vd på Hemq som specialiserat sig på just hushållsnära tjänster som löneförmån.

- ”Den andra sidan är alla leverantörer som växer fram. Folk som inte hade så lätt att hitta jobb. Jag skulle tro att nio av tio kommer från arbetslöshet.” Han ser att intresset för hushållsnäratjänster har ökat kraftigt sedan den nya lagen trädde i kraft. ”Det fanns ett stort intresse runt 2007–2008 innan fi nanskrisen slog till. Nu har företagen återigen börjat titta på detta område för omvårdnad av den personal man har kvar. Jag skulle tro att en majoritet av alla personalavdelningar undersöker hushållsnära tjänster som förmån. Och bland personalen är det en populär sådan, det visar de interna enkäter jag sett som olika företag har gjort.”

  Nyhetsbrev. Tipsa en vän.  Anmäl dig (gratis)

Sök på HemQ.se

Rut ger jobb och pengar tillbaka till statskassan! - För varje krona som staten investerar i rut ger det mellan 1 och 1,70 kronor tillbaka till statskassan, det är alltså en ren vinstaffär för staten. Uträkningen är utförd av HemQ.se och är baserad på de drygt 200 företagen i HemQs nätverk.

Rut ger jobb!

Företagens egna kommentarer om Rut
Läs mer
Presentkort - Perfekt present - mera tid! Vad kan vara mera uppskattat än lite hjälp därhemma, kanske en rejäl storstädning, en fönsterputsning, barnvakt eller en egen kock? Gör ditt skräddarsydda presentkort på HemQ.se

Ge bort extra tid!

Presentkort för städning, matlagning och alla tjänster på HemQ till DUBBLA värdet!
Läs mer
HemQ certifiering - kvalitetskrav - För att bli HemQ-certifierad som tjänsteleverantör inom städning och andra hemnära tjänster behöver företaget uppfylla alla våra obligatoriska krav och även ge referenser om inte företaget redan är välkänt av HemQ eller dess systerföretag.

HemQs utvalda tjänsteleverantörer

HemQ-certifieringen innebär ett tryggt professionellt företag som värnar om långsiktiga relationer med sina kunder & anställda
Läs mer
 
HemQ
© 2009 HemQ. Webbplatsen drivs av About Time. Producerad av Mainloop och The Agents.