Om Oss

Om HemQ

HemQ.se ägs och drivs av HemQ AB som ingår i About Time-gruppen som även driver Grannar.se, Sveriges största annonsplats för hemnära tjänster, samt affärssystemet TimeWave som innehåller hela processen från kundbokning och schemaläggning till fakturering, hantering av rot- och rutavdrag och löneunderlag, dessutom med en unik kartfunktion.

Företagen inom About Time-gruppen är marknadsledande inom utveckling av smarta IT-verktyg och tjänster för branscherna hushållstjänster, hantverkstjänster, hemtjänst och bemanning.

Mångfaldigt prisbelönt

För sina innovationer har företagen inom About Time gruppen mottagit flera utmärkelser. Bland annat mottog Grannar.se utmärkelsen som en av de bästa sajterna i Sverige av Internetworld. Motiveringen löd; "Anslagstavlan hos din lokala Ica-handlare i sin digitala inkarnation. Grannar.se utnyttjar webbens kraft att föra människor samman i den verkliga världen. Bra idé, bra genomfört. Tummen-mitt-i-handen möter hobbyfixaren och ljuv musik uppstår."

Konsult & remissinstans 

Vår kunskap är djup inom området hushållsnära tjänster och skatteavdraget. Vi agerar konsulter inom detta område och är även remissinstans åt Finansdepartementet och Skatteverket i relaterade frågor. Göran Gustafsson, VD, HemQ.se är styrelseledamot i IFHT, Intresseföreningen för hushållsnära tjänster där han driver frågan kring en gemensam kvalitetsstandard för branschen. Besök IFHT, Intresseföreningen för hushållsnära tjänster »

HemQ AB - ägare

HemQ AB ägs till 80% av About Time AB som grundades 2004 av Göran Gustafsson och Johan Bäckman.

Övriga ägare i HemQ AB är Almi investmenstbolag Stockholm AB samt affärsänglarna Peter Dahlgren och Roland Nilsson.

Bland övriga aktieägare i About Time AB finns Daniel Nordström, tidigare Europachef för Tradedoubler 2001 - 2006. Anders Kasberg, tidigare VD Swedma och försäljningschef Teleadress (Hitta.se), Nils Magnus Lilja, Swedish Investors Club, Bryssel och Jonas Vedung, Vice President Cap Gemini

HemQ AB - styrelse

HemQ ABs styrelse består av följande ledamöter;

  • Daniel Nordström, ordförande
    Affärsängel. Tidigare Europachef för Tradedoubler 2001 - 2006
  • Peter Dahlgren, ledamot
    Head of Investment SEB Trygg & Affärsängel
  • Göran Gustafsson
    VD, HemQ AB

Grundarnas bakgrund

Göran Gustafsson, VD HemQ AB och Grannar.se, hushållstjänsterJohan Bäckman, About Time ABGöran Gustafsson har en civilingenjörsexamen från LiTH och en meritfylld bakgrund inom IT-branschen. Numer är han drivande i utvecklingen av tjänstebranschen och styrelseledamot i Intresseför. för Hushållsnära Tjänster.

Johan Bäckman har en doktorsexamen från KTH. Han har tidigare drivet ett teknikkonsultföretag och har en bred erfarenhet inom internet- och sökomotoroptimering.


Kontakta oss

Kontaktinformation »

Om HemQ

  Nyhetsbrev. Tipsa en vän.  Anmäl dig (gratis)

Sök på HemQ.se

Rut ger jobb och pengar tillbaka till statskassan! - För varje krona som staten investerar i rut ger det mellan 1 och 1,70 kronor tillbaka till statskassan, det är alltså en ren vinstaffär för staten. Uträkningen är utförd av HemQ.se och är baserad på de drygt 200 företagen i HemQs nätverk.

Rut ger jobb!

Företagens egna kommentarer om Rut
Läs mer
Presentkort - Perfekt present - mera tid! Vad kan vara mera uppskattat än lite hjälp därhemma, kanske en rejäl storstädning, en fönsterputsning, barnvakt eller en egen kock? Gör ditt skräddarsydda presentkort på HemQ.se

Ge bort extra tid!

Presentkort för städning, matlagning och alla tjänster på HemQ till DUBBLA värdet!
Läs mer
HemQ certifiering - kvalitetskrav - För att bli HemQ-certifierad som tjänsteleverantör inom städning och andra hemnära tjänster behöver företaget uppfylla alla våra obligatoriska krav och även ge referenser om inte företaget redan är välkänt av HemQ eller dess systerföretag.

HemQs utvalda tjänsteleverantörer

HemQ-certifieringen innebär ett tryggt professionellt företag som värnar om långsiktiga relationer med sina kunder & anställda
Läs mer
 
HemQ
© 2009 HemQ. Webbplatsen drivs av About Time. Producerad av Mainloop och The Agents.